Van fruit tot fruitsap op Natuurspeelplek De Fruitgaard

Woongebied Het Park in het Groningse Blauwestad heeft een natuurlijke speelplek gekregen die volledig geïnspireerd is op de lokale fruitboomgaard. De bewoners doopten de speeltuin Natuurspeelplek De Fruitgaard. Op De Fruitgaard kunnen kinderen het plukproces van het fruit uit de fruitbomen ervaren.

Provincie Groningen gaf idverde NL de opdracht het ontwerp te maken en de speelplek te realiseren. De speeltoestellen werden geleverd door Boerplay en de valondergronden door het in Goor gevestigde Dekowood.

Van fruit tot fruitsap
De speelplek illustreert wat er op de naastgelegen fruitboomgaard gebeurt. Alles begint in de boomhut: op deze plek, waar normaliter het fruit hangt, kunnen de kinderen spelen en starten ze het proces om fruitsap te maken. De boomhut biedt kinderen ook uitzicht over de boomgaard. De vogelnestschommel dient als plukmand en de kabelbaan als transportmechanisme. De glijbaan stelt het persproces voor, waarna uit de waterpomp het resultaat komt: het fruitsap.

De speelplek wordt verder ingericht met verschillende parcours en een speelheuvel. Ook komt er een strandje met een waterpomp, gelegen aan de sloot.

© https://www.stad-en-groen.nl/article/40019/van-fruit-tot-fruitsap-op-natuurspeelplek-de-fruitgaard