Nieuw Kindcentrum De Samenstroom in Gemeente Hellevoetsluis

Wie over de Amnesty Internationallaan rijdt is het vast opgevallen, er is in ruim twee jaar tijd een nieuw gebouw gekomen: het kindcentrum De Samenstroom. Sinds de start van het nieuwe schooljaar gaan hier ongeveer 600 kinderen van 0-13 jaar naar school en naar de kinderopvang. De positieve reacties van kinderen, ouders en medewerkers laten zien dat mensen blij zijn met het nieuwe gebouw en het uitgebreide buitenspeelterrein.


 
De combinatie van 3 basisscholen, waarvan een voor speciaal onderwijs, een kinderdagverblijf, een buitenschoolse opvang en een medische kinderopvang, maakt kindcentrum De Samenstroom tot een plek waar ieder kind dichtbij huis terecht kan. Dit maakt De Samenstroom tot een toonbeeld van inclusiviteit. 

Bijzondere opzet
Het gebouw is bijzonder van opzet en heeft geen klaslokalen, maar units. Een unit is een ontwikkelruimte voor 75 kinderen (school of opvang). Hierbij is de inrichting zo gemaakt dat er rust, ruimte en structuur is. Je vindt hier lesplekken voor uitleg, samenwerkplekken, prikkelvrije individuele werkplekken en speelplekken. In iedere unit werken meerdere leerkrachten of pedagogische medewerkers met elkaar samen.

Schoolplein 
Het  schoolplein en de buitenruimte kenmerken zich door de brede opzet en het gebruik en de inzet van natuurlijke en duurzame materialen, als Robinia Hout en Dekowood houtsnippers speelondergronden.

Van Doorn uit Geldermalsen, verantwoordelijk voor de inrichting van de buitenruimte i.s.m. Cordeel Nederland en ontwerpbureau De Zwarte Hond, heeft fraai professioneel werk geleverd en gezorgd voor de aanleg en oplevering.

De natuurlijke speeltoestellen van de firma IJreka Speeltoestellen in combinatie met de Dekowood houtsnippers zorgen voor een avontuurlijk en veilig speelklimaat voor alle kinderen!

Bij de inrichting van de buitenruimte staat veiligheid en gebruiksgemak centraal

Onderwijs, opvang, zorg en behandeling hand in hand
Hellevoetsluis heeft met De Samenstroom een uniek gebouw gekregen. Een gebouw waar partners gezamenlijk verantwoordelijkheid nemen voor het onderwijs, de opvang, de zorg en behandeling voor kinderen.