Groene Schoolpleinen zijn de toekomst!

Diverse provincies, natuurorganisaties, gemeenten en groenvoorzieners zijn actief betrokken bij het realiseren van groene en gezonde schoolpleinen. Wetenschappelijk is aangetoond dat het gedrag, de sociale omgang, het welzijn en de productiviteit van kinderen op positieve wijze wordt bevorderd, naarmate er meer groen in en rondom het schoolplein wordt aangebracht.

Om scholen in het primair onderwijs te motiveren en te stimuleren om te vergroenen en te verduurzamen, zijn al door verschillende provincies in Nederland subsidies beschikbaar gesteld.

Met name betontegels zullen worden verwijderd terwijl planten, bomen, struiken en andere natuurlijke elementen toegepast. Een Dekowood houtsnipperondergrond bij de speelplek maakt deel uit van de natuurlijke omgeving.

Onlangs zijn bij de scholen De Spil in Heerenveen, Prinses Beatrix in Heemstede, OBS de Koekoek te Utrecht, Anne Frankschool Groningen en de OBS de Wielerbaan in Enschede fraaie Dekowood ondergronden aangelegd.