Avontuurlijk Schoolplein Karel Eykman School in Amstelveen opgeleverd

De Karel Eykman School in Amstelveen is een nieuw groen school- en beweegplein rijker.

Tijdens de opening van het schoolplein sprak de wethouder Frank Berkhout van de Gemeente Amstelveen over het ontstaan van de plannen voor het schoolplein; welke al 5 jaar geleden begonnen toen een enthousiaste leerling hem op het gemeentehuis kwam bezoeken met een zelfgemaakte maquette en plattegrond om een nieuw schoolplein in te richten.  

Er is gekozen voor een schoolplein waar avontuurlijk spelen centraal staat. De kinderen kunnen spelen op houten speeltoestellen en er is een wilgentunnel om doorheen te kruipen. Verder komt er een amfitheater om buiten lessen te volgen en een plek waar plaats is voor een pingpongtafel.

Uiteraard volgen nog meer natuurlijke speelelementen en dan wordt het pas écht een groen schoolplein met de beplanting, hagen en nieuwe bomen zoals de prunus, appel- en krentenboom. De moestuinen aan de andere kant van het plein moeten straks een mooie invulling krijgen zodat de kinderen uiteindelijk ook hier zelf van kunnen oogsten. 
 
De gedegen vakmensen van HOEK Hoveniers hebben de aanleg verzorgd waarbij Dekowood Houtsnippers zijn toegepast als valdempende ondergrond. 
De veilige en gecertificeerde houtsnippers zijn een ideale klimaat adaptieve en natuurlijke (val)ondergrond bij het inrichten van schoolpleinen en worden al jaren met veel succes toegepast.