Dekowood houtsnippers zijn ook geschikt voor/als:

  • in de tuin
  • voor paden en perken
  • onder struiken
  • decoratie

Gekleurde houtsnippers in de tuin zien er niet alleen fraai uit. Ze zorgen er namelijk ook voor dat de grond minder snel uitdroogt en dat is fijn voor de planten. Daarnaast weerhoudt het de groei van onkruid, waardoor wieden verleden tijd wordt.

Dekowood houtsnippers zijn op een duurzame wijze vervaardigd, gekleurd en gedroogd. In tegenstelling tot gewone “onbewerkte” houtsnippers, die veelal snel verteren en composteren, heeft Dekowood een langere levensduur. Bovendien wordt Dekowood gedroogd met restwarmte van onze warmtecentrale. Dit betekent een lagere CO²-uitstoot in vergelijking met andere producten en dus goed voor het milieu.

Door de speciale manier van verkleinen (schredderen) van de houtsnippers, wordt de hechtbaarheid van het materiaal vergroot. Ook bij vocht rendeert het materiaal uitstekend.

Door de 100% milieuvriendelijke kleurstof op de houtvezels te gebruiken, blijven deze langer goed in tegenstelling tot andere afdekmaterialen, zoals sierschors en cacaodoppen. De gebruikte kleurstof is onschadelijk voor mens, dier en het grondwater. Bovendien zijn de Dekowood houtsnippers ideaal voor in de border en op paden en perken.

Door de kleurschakering van de houtsnippers komen bloemen en planten nóg mooier uit. Dekowood is dus niet alleen functioneel, maar ook uiterst decoratief. En niet alleen in de border zijn ze mooi, maar bijvoorbeeld ook in de potten op het terras.

Deze laag organisch materiaal heeft een positieve werking voor allerlei bodemorganismen, zoals wormen en pissebedden, maar ook bacteriën en schimmels. Daardoor krijg je meer humus in de grond en wordt de bodemstructuur beter. En dat is weer fijn voor de planten.

Door klimaatverandering worden de zomers warmer en langer. Door het toepassen van Dekowood wordt veel sproeiwerk voorkomen en de inzet van water tot een minimum beperkt. Dit betekent minder kosten en arbeid. Door minder bestrating en verharding in tuinen kan overtollig regenwater door houtsnippers effectiever afvloeien en raken afvoer/rioolsystemen minder zwaar belast.

Met een laagdikte van circa 5 cm zal de hechtbaarheid van de houtvezels en het vochtgehalte in optimale conditie zijn. Ideaal dus.