Project Kindcentrum Avenhorn

Aan de Buitenroede in Avenhorn (gemeente Koggenland) is eind augustus 2021 het nieuwe Kindcentrum Avenhorn opgeleverd. De Jozefschool, Overhaal en De Leveling zijn gehuisvest in dit nieuwe fraaie onderkomen. Ook vestigt kinder- en peuteropvang Berend Botje zich op deze locatie. Deze partijen hebben zich verenigd in de “Stichting Kindcentrum Avenhorn”.

Het kindcentrum Avenhorn – De Goorn is geen autonoom project, maar een middel om in de dorpen een duurzame leefomgeving te maken. Het kindcentrum wordt steeds meer het sociaal-culturele hart van een dorp, een podium voor de sociaal-maatschappelijk en culturele samenleving. Een plek van sociale cohesie en interactie. Huisman & Van Muijen heeft de stichting en gemeente begeleid om hun gezamenlijke ambitie te realiseren door installatietechnisch een multifunctioneel, duurzaam, energiearm en gezond gebouw te ontwerpen.

Hoek Hoveniers (Ursem), TenW architecten (Den Haag),  en Dekowood valondergronden (Goor/Duiven) hebben het ruim opgezette, natuurlijke en duurzame buitenspeelterrein vorm gegeven. Dekowood zijn toekomstbestendinge, natuurlijke en circulaire houtsnippers die lokaal in Nederland zijn geproduceerd, TüV zijn gecertificeerd en zowel valdempende als klimaatadaptieve eigenschappen heeft.

In tijden van grondstoftekorten, importheffingen, milieubelastingen en het beperken van CO² uitstoot is Dekowood de ideale keuze als ondergrond in de openbare (speel)ruimte en bij schoolpleinen.

www.dekowood.nl