Circulaire houtsnippers als onkruidwerende bodembedekking

Dekowood houtsnippers zijn gemaakt van reststromen loof en naaldhout, die worden ingezameld, bewerkt en gekleurd. Deze circulaire houtsnippers vormen de perfecte ondergrond als onkruidwerende bodembedekking. Duurzaam, voordelig en onderhoudsarm.

Je kent het probleem: elke zomer zie je tussen je struiken en moestuinplanten weer wat onkruid de kop op steken. Als je geen tijd – of geduld – hebt om te wieden en je ook geen schadelijk onkruidgif wil gebruiken, is er nu Dekowood, houtsnippers gemaakt van ingenomen reststromen loof en naaldhout, van bedrijf BKGroen uit Goor. Het hout wordt lokaal ingezameld, gezeefd en bacterievrij gedroogd. Daarna wordt het 100% milieuvriendelijk gekleurd en zijn de snippers klaar om als onkruidwerende ondergrond te worden gebruikt!

Deze laag organisch materiaal ziet er niet alleen mooi uit, maar is ook een fijne plek voor allerlei bodemorganismen, zoals wormen en pissebedden, maar ook bacteriën en schimmels. Daardoor krijg je meer humus in de grond en wordt de bodemstructuur beter. En dat is weer prettig voor de planten. Een ander voordeel: doordat de snippers ervoor zorgen dat grondwater in de zomer minder snel verdampt, hoeft er minder gesproeid te worden. Bij hevige neerslag zorgen de snippers juist weer voor betere waterafvoer.

De voordelen op een rijtje:

  • Houtsnippers van reststromen loof en naaldhout
  • Duurzame onkruidwerende bodembedekking
  • Makkelijk aan te vullen, goede hechting en bacterievrij, dus een lange levensduur
  • Goed voor de biodiversiteit en bodemwaterregulatie

Interesse in circulaire houtsnippers? Ga voor een vrijblijvende offerte naarhttp://dekowood.nl/offerte-aanvragen/