Woensdrecht pakt ondergronden speelplaatsen aan

In de Gemeente Woensdrecht zijn het afgelopen jaar een aantal speelplaatsen opgeknapt. O.a. zijn in Hoogerheide en Ossendrecht een aantal speellocaties die van het toch meer vervuilende zand waren voorzien, omgevormd en ingericht met Dekowood houtsnippers.

Zand is erg vervuilend en vergt veel meer onderhoudswerkzaamheden en inspecties jaarlijks in tegenstelling tot de duurzame houtsnippers Dekowood.

Doordat zand blijft kleven onder schoeisel, slijten de speeltoestellen en veroorzaakt het schade aan vloeren.

Zand blijft uiteraard wel zijn speelwaarde behouden bij zandbakken op schoolpleinen, maar in de openbare speelruimte is het verstandiger om een alternatief materiaal toe te passen die tevens milieuvriendelijke en duurzame eigenschappen bezit.

Landelijk is er op gemeentelijk niveau een trend te bespeuren waarbij de valondergronden worden beoordeelt op circulariteit, veiligheid en onderhoud.