Vergroen het schoolplein Overijssel

De provincie Overijssel heeft de ambitie om alle 600 schoolpleinen in de provincie Overijssel voor 2025 te vergroenen.

Groen speelt een belangrijke rol bij de cognitieve, motorische en sociale ontwikkeling van kinderen.

Daarom wil de provincie Overijssel kinderen meer in aanraking brengen met groen, om daar te spelen en te leren. Waar kan dit beter dan op het eigen schoolplein! Daarnaast draagt een groen plein bij aan een mooiere omgeving, meer biodiversiteit en een betere waterberging. Stichting Springzaad, Natuur en Milieu Overijssel, IVN Overijssel en de provincie hebben hiervoor een ondersteuningsprogramma gemaakt voor basisscholen die mee willen doen. Daarnaast heeft de provincie Overijssel een eigen subsidieregeling: Kijk hiervoor op de website van de provincie Overijssel

Doe ook mee!

Inmiddels hebben zich al 53 scholen, waaronder diverse scholen uit Enschede, aangemeld voor de subsidieregeling en het ondersteuningsprogramma. Ook uw basisschool wordt uitgenodigd om de komende maanden van start te gaan met het vergroenen van het schoolplein. Wilt u contact opnemen namens een school of als ouder? Dan kunt u via e-mail terecht bij groeneschoolpleinen@ivn.nl (link stuurt een e-mail) of de Groene Loper Enschede groeneloperenschede@gmail.com (link stuurt een e-mail)

Ter inspiratie

Wilt u al wat ideeën voor groene schoolpleinen bekijken? Dat kan! Voor de ontwerp wedstrijd ‘Het groenste schoolplein van Overijssel’, hebben scholen in Overijssel mooie ontwerpen gemaakt voor hun schoolplein. Bekijk de ideeën op de website van jijenovrijssel.nl. Wie weet inspireren ze u ook!

© https://www.enschede.nl/duurzaam053/nieuws/vergroen-het-schoolplein