Europarlementariër bezoekt Goorse bedrijven

Met het oog op Europese voorstellen voor minder afval, bezocht Europarlementariër Annie Schreijer-Pierik gisteren afvalverwerker Bruins & Kwast en pluimveebedrijf Nijland Food in Goor. De uit Hengevelde afkomstige CDA-politica sprak bij Bruins&Kwast met de directie over de de innovatieve ideeën en activiteiten voor organische reststoffen. Bijzondere aandacht was er voor het product Dekowood: een duurzame en natuurlijke bodembedekker voor speelplaatsen, borders en wandelpaden. Bij Nijland Food bekeek Schreijer-Pierik , die werd vergezeld door haar Goorse ‘rechterhand’ Sander Smit, de nieuwe productiehal en sprak ze over het bij Nijland opgerichte No Medicine BV, een bedrijf dat zoekt naar alternatieven voor het gebruik van antibiotica. Schreijer bleek onder de indruk. “Met jullie initiatief ga ik in Brussel aan de slag op het gebied van de nieuwe veterinaire wetgeving voor de EU” sprak ze.

Annie Schreijer-Pierik is woordvoerder op het gebied van milieubeheer en duurzaamheid binnen de EVP-Fractie, de grootste groep in het Europees Parlement. Ze is bovendien vicevoorzitter van de organisatie SME Europe die zich inzet voor middelgrote- en kleine bedrijven in Europa. “Het MKB zorgt voor veel banen. Het is de ruggengraat van onze economie en arbeidsmarkt. Het MKB kan nog worden versterkt door het EU-plan voor de kringloopeconomie. Dat zien wij hier in Goor.”, aldus Schreijer-Pierik, die ook nog wees op de miljarden euro’s die beschikbaar zijn in het Europees Fonds voor Strategische Investeringen (EFSI).